Batı Akdeniz İçin Sağanak, Buzlanma ve Don Uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Batı Akdeniz bölgesi için sağanak, buzlanma ve don uyarısında bulunuldu ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

Meteoroloji'den Batı Akdeniz İçin Sağanak, Buzlanma ve Don Uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü AntalyaBölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava parçalı çok bulutlu, sahil kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. İç kesimler yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece saatlerinde ise iç kesimlerde hafif, yer yer orta kuvvette buzlanma ve don olayı görülecek.

Gece, hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artacağı tahmin edilen bölgede, rüzgar güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

VATANDAŞLARA 'TEDBİRLİ OLUN' UYARISI

Denizlerde ise rüzgar güney, akşam saatlerinde Antalya Körfezi'nde kuzey yönlerden 2 ila 4, Kaş-Kumluca arasında öğleden sonra güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği, 0.5 ila 2.0 m civarında olacak. Havanın parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanaklı geçmesi bekleniyor.

İç kesimlerde, gündüz saatlerinde kar erimelerinden dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.